HavFriskFisk på grillen

Laksh, Updated:

Fisk er yderst velegnet til at grille. Med små tips er du sikker på at få et meget velsmagende og sundt resultat, med en kulinarisk og gastronomisk nydelse ud over det almindelige.

Når du griller fisk skal du blot være opmærksom på tilberedsningsmetoden. Tilberedningsmetoden afhænger af fiskekødets struktur. Brug gerne en dobbeltrist, når du griller fisk!

  • Dobbeltrist: Dobbeltristen er et godt redskab, når du griller fisk, da fisken nemt vendes med et enkelt greb. Fisk i filet, som nemt kan gå i stykker under tilberedningen, holdes fast med dobbeltristen.
  • Fisk i folie: Alle fileter af fisk kan nemt grilles i foliepakker, direkte på grillen. Hæld lidt soya på 1-2 stk. rødspættefileter, tilsæt revet ingefær, hvidløg og forårsløg, og luk foliepakkerne. Grill dem ca. 5 minutter på risten direkte over varmen/kullene. Uhm….! Fiskepakkerne bliver også lækre med lidt hvidvin eller fløde, krydderurter og skiver af citron i stedet for soya.
  • Alubakke/alufolie: Kan med fordel anvendes, når du griller fisk. Smør med lidt olie, inden du lægger fisk, fiskeburger eller skaldyr på.

Grillet rødspætte

Til 4 personer skal du bruge:

  • 4 hele rødspætter á 200-300 g
  • 6 stilke frisk rosmarin
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd grillen.
  • Skyl fiskene, og tør dem godt.
  • Smør dem med olivenolie, og drys med friskhakket rosmarin.
  • Krydr med salt og peber.
  • Læg dem i en dobbeltrist, og grill dem 5 min. på hver side. Læg evt. låget over grillen, og lad håndtaget på dobbeltristen stikke ud, så det ikke bliver varmt.
  • Servér med nye kartofler og grøn salat med fintsnittet æble.

Velbekomme og god sommer

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.