Fisken er også på menuen, når det rullende køkken indtager sommerlandet
Det er Fødevareministeriet, der som en del af regeringens sommerpakke, sætter gang i en stor sommerturné med et rullende køkken og åbent mad-værksted vil besøge forskellige egne af Danmark, hvor professionelle kokke hjælper sommergæsterne med madlavningen.
Så der er lagt noget godt i ovnen til kulinarisk hygge og samvær i det danske sommerland.
Henover de næste syv uger vil et mobilt udekøkken gæste en række danske byer fordelt over hele landet med et hold af professionelle hverdagskokke. De vil bistå feriegæsterne i at lave lækker og let sommermad.
En anderledes god og sjov madoplevelse venter de mange sommergæster på deres ferie, hvor det også handler om at højne danskernes madlavningskompetencer ved at inspirere dem med konkrete madlavningstips og give dem en bedre råvareforståelse.
Initiativet er en del af regeringens sommerpakke, der blev lanceret sidst i juni, og som blandt andet skal styrke lokalt erhvervsliv og øge turismen.
Madkulturen står bag
Turnéen arrangeres og afholdes af Madkulturen, der er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet, hvor første stop på ruten er Svendborg Havn, hvor fødevareminister Mogens Jensen vil lave mad sammen med sommergæsterne torsdag den 2. juli fra klokken 11.00 til 12.00.
Der er plads til cirka 20 personer ved gryderne ad gangen.
De lokale råvarer og egnsspecifikke retter vil være i centrum for madlavningen, og kodeordet for initiativet er, at alle skal kunne være med.
MUMS – hjemmelavede fiskefrikadeller
»Det kommer til at indebære alt lige fra hjemmelavede fiskefrikadeller med friskfanget fisk på en havnekaj til sommerdesserter med masser af jordbær på en af landets selv-pluk plantager,« siger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen.
Food-camping flere steder
Derudover rykker Madkulturens madvejledere også ind i fælleskøkkenet på en række af landets campingpladser.
Her vil de inspirere til at lave et godt, velsmagende og sundt måltid fra bunden sammen med campisterne. Efterfølgende er der fællesspisning for de familier, der har deltaget i madlavningen. Det vil være muligt at deltage både til frokost og aftensmad.
Alle madværkstedets destinationer og campingpladserne, som Madkulturen besøger, bliver løbende publiceret på Madkulturens sociale kanaler.
Det er gratis og uden tilmelding at deltage.