naturoplevelser, som ikke findes noget andet sted i Danmark. fisk">

Nyheder

Gode muligheder for lystfiskeri på Bornholm

For mange er den lille danske klippeø i solskinsøen nok i høj grad forbundet med røgede sild. Faktisk er de sild, der serveres på øens mange fine røgerier slet ikke fanget i havet omkring Bornholm, da sildebestanden her slet ikke egner sig til det. De røgede bornholmere er altså importerede, men ikke desto mindre er der gode muligheder for lystfiskeri langs den bornholmske kyst. Og samtidig får man nogle naturoplevelser, som ikke findes noget andet sted i Danmark. fisk

Lystfiskerferie på solskinsøen
Mange danskere har besøgt Bornholm med sin skoleklasse på en uges lejrskole i 6. klasse eller der omkring. Det har måske efterladt et lidt tvetydigt indtryk af øen hos nogle, men der er i de senere år også begyndt at være mere hype omkring Bornholm med kendisser, der har sommerhus på stedet og udvikling af gourmet-tilbud på fine nye restauranter rundt på øen - men uden at det er blevet prætentiøst. Det er også nye tider i en by som Nexø, der efter at have været danmarks næststørste fiskerihavn op gennem 1990’erne og 00’erne levede en lidt hensygnende tilværelse også oplever en blomstring på nye vilkår. Netop fiskeri spiller stadig en rolle, men i en ny form. Det er ikke længere store trawlere, der lander fisk til forarbejdning på store fileteringsfabrikker. Men som destination for lystfiskeri er Bornholm helt oplagt, og det er ikke tilfældigt, at der afholdes et stort trolling-arrangement med udspring på Nordbornholm en gang årligt. Trolling Master Bornholm,, der afholdes hvert år i april er Nordeuropas største trolling-konkurrence for lystfiskere, og der er stor bevågenhed fra både medier og lokale tilskuere.

Anden underholdning i pauserne fra fiskeriet
Trænger du til et lille break fra fiskeriet, eller kan du på grund af vejrforhold eller andet ikke komme ud at fiske - ja så byder øen på et væld af attraktioner. Der findes en række museer, som er værd at besøge og spændende naturområder som Almindingen, der er et stort skovområde midt på øen, og de dramatiske og spændende Paradisbakker lige nordvest for Nexø. Øens sydlige ende byder på nogle af landets fineste badestrande, og rundt langs kysten finder du det ene hyggelige lille gamle fiskerleje efter det andet. Og trængder du bare til ats lå benene op, så se om ikke https://www.casino24.dk kan give dig nogle ideer til at få tiden til at gå - hvis blot du har en internetforbindelse.

Foto Pixabay

Havfrisk Fisk d. 25-05-2022

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email