Nyheder

Opfordring til Påske - spis masser af danskproducerede rejer

Opfordringen kommer fra toppen af rejekoncernen Launis A/S, hvor direktøren Gert Nielsen i et indlæg skriver om den nuværende og omsiggribende Corona-virus pandemi, der nu også rammer rejefiskeriet herhjemme og i udlandet

Gert Nielsen skriver blandt andet, at det er uomtvisteligt, at 2019 var det værste reje-år i dette århundrede. Det har været en dyr fornøjelse at være Danmarks eneste producent af ferske, friskpillede rejer i lage, fortæller han og henviser til at det ser slemt ud for fiskerne og følgeindustrien, der helt er afhængige af rejefiskeriets priser og afsætning.Disse ansatte med andre i følgeerhvervene bliver meget hårdt ramt af Covid-19 epidemien, som for tiden ruller ind over Europa. Specielt når aktiviteterne drosles så hårdt ned pga. manglende afsætning som tilfældet er. »vi er hårdt ramt af nedlukningen af Danmark, da en stor del af vores salg går til restauranter og hoteller. En situation der ikke er bedre i resten af Europa, som også er et stort marked for os,« understreger Gert Nielsen.Launis-rejen er jo produceret af ferske, friskpillede rejer, fisket i Skagerrak (mellem Skagen og Norge), modsat alle andre lage-rejer, som er optøet frosne rejer, enten fisket og pillet i Grønland, Canada, USA, Island og sågar i Indien og Kina.Rejebestanden er igen i fremgang i Skagerrak, kvoterne stiger og fremtiden tegner lysere igen, end set længe. Men det er frustrerende, at man netop nu har måttet rationere rejefiskerne, fordi afsætningen af rejer til udlandet svigter pga. Covid-19 pandemien.»Men det kan der gøres noget ved…«.
Gert Nielsen henviser til en løsning på dette problem, »for det salg Vi mangler, kan godt findes i Danmark, hvis bare viljen er tilstede. Vi kan ikke sænke vores priser yderligere. Prisen for ferske friskpillede rejer i lage, er på det laveste niveau i 20 år, men hvis vi alle tænker lidt mere over hvad vi køber og stiller lidt flere og større krav til vores leverandører og producenter, vil det gøre en ”Verden til forskel”.«Når i som forbrugere køber en bøtte lagerejer, så tænk over dette:
At selvom der står ”Pakket/produceret i Danmark” eller om der står ”DK” i det runde mærke, så er det yderst begrænset hvor mange mennesker i Danmark det betyder beskæftigelse for.
  • Håndpillede rejer i lage, pilles ikke i Danmark

  • Grønlandske rejer, kommer fra Grønland og pilles der, på samme måde som man gør med de Canadiske, Islandske etc.

  • Alle andre end Launis Friskpillede Skagensrejer, er produceret af optøet rejer som ”kun” er optøet og pakket (lagt i lage), her i Danmark.»Så køb en ekstra bøtte Launis Friskpillede Skagenrejer eller to, næste gang du handler, der er forskel på madspild og forkælelse,« lyder opfordringen fra Gert Nielsen Launis A/S, der også vil have os til at bruge lidt flere rejer på rejemadden, i rejecocktailen eller i maden generelt.Opfordringen er givet videre, køb flere danskproducerede rejer, så hjælper i både branchen, men også de mange danske fiskere og ansatte i denne krisetid.Med håbet om lidt rejer i indkøbskurven ønsker direktøren Gert Nielsen alle en rigtig god påske.

Havfrisk Fisk d. 08-04-2020

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email