Nyheder

Hvis du vil undgå svindel med din fisk - så vælg HavFriskFisk

Svindel med fisk og skaldyr er desværre udbredt og det kan være svært at garantere ægtheden af produkter uden det lille blå miljømærke. Forskning viser, at 30 procent af alle solgte fisk og skaldyr ikke er de samme som står på deklarationen. Men sikkerheden for ægthed og rette art er også sikret, hvis fisken købes hos HavFriskFisk-kutteren i Havnen.

Forkert deklarering betyder ofte, at forbrugeren ikke kan være sikker på, at fisken der står på etiketten eller på menukortet, er den fisk, man faktisk får. Nye undersøgelser blåstempler i den forbindelse fisk og skaldyr med det blå miljømærke fra Marine Stewardship Council. Her kan du være sikker på fisken. Det kan du også være, når man køber og får fisken leveret havfrisk over rælingen på kutteren i havnen. Få samtidig den gode historie om hvor fisken er fanget og hvordan den bedst tilberedes.


Undgå DNA test og køb din fisk over rælingen
Som forbruger kan man desværre ikke være 100 procent sikker på at fisken man køber i supermarkede, er som forventet, hvis den ikke er miljømærket. Derfor benyttes DNA-tests ofte i fiskeindustrien, når det skal afgøres, om den pågældende fisk eller skaldyr er korrekt deklareret i forhold til art.


Men hvis man i stedet køber sin fisk sprællevende og frisk-fanget ved fiskekutteren, så er man altid sikker på kvaliteten og hvilken art man køber og derefter serverer. Et sundt og godt alternativ, der fjerner enhver tvivl om snyd og utroværdige deklarationer. Samtidig er det et sundere alternativ, der også understøtter den gode smag.


HavFriskFisk et godt alternativ til MSC-mærket fisk
Nye undersøgelser viser nu, at forbrugerne kan være så godt som sikker på, at fisken, man spiser, er korrekt deklareret, hvis den er mærket med den blå fisk fra Marine Stewardship Council (MSC). MSC er den globale non profit-organisation, der sætter et benchmark for bæredygtigt fiskeri og sporbare forsyningskæder.


MSC’s miljømærkningsordning og forsyningskæde-program er en effektiv forebyggelse mod systematisk svindel. Alternativet er HavFriskFisk der direkte og uden smart indpakning og folieforklædning, istedet er sprællevende og friskfanget, der er din garanti for kvaliteten er i absolut top og din sikkerhed for at den er fanget af fiskeren der rækker fisken over rælingen. Bedre Blåstempling af fisken fås ikke.Velbekomme.

Havfrisk Fisk d. 22-03-2019

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email