Nyheder

Få en god smag af fisk i munden, i mere end én forstand

Det er tidligere chefkok i Kongehuset Jesper Vollmer, har sammen med MSC »Marine Stewardship Council) udviklet sunde, farverige og bæredygtige retter med fisk og skaldyr, der skal give den gode smag i munden i mere end én forstand. Der er sat fokus på kreativitet og bæredygtighed i køkkenet.

Under kampagne-overskriften »Er din Favoritfisk Blå« - har MSC-kampagnen, siden efteråret, haft fokus på glæden ved at spise bæredygtig fisk og skaldyr, især når fisken er blå. Kampagnens mål har været at øge kendskabet til MSC’s logo med den blå fisk, så danskerne har kunnet vælge bæredygtigt, når de handler fisk og skaldyr.


kokken Jesper Vollmer har kreeret 4 smukke fiske og skaldyrs retter, som i et farverigt tema forankrer kampagnen. Den Bornholmske kok der driver koncepthuset »RÅ« på Bornholm, støtter op om kampagnen og udtaler: »Jeg har sammensat tre nye fiskeretter til MSC's kampagne, fordi jeg mener, det er vigtigt, at vi tænker bæredygtigt, når vi køber fisk. Jeg elsker selv at spise fisk, og de tre nye fiskeretter, jeg har lavet, har masser af farver og er ment som inspiration til at tænke kreativt, næste gang man køber fisk og skaldyr«.


MSC (Marine Stewardship Council) er en non-profit-organisation, som arbejder for, at vores have fremover har mangfoldige og sunde fiskebestande. Det skal ske ved, at fiskerier over hele verden stopper med overfiskeri, piratfiskeri og brugen af destruktive fangstmetoder. Det blå MSC-mærke er garanti for, at fisken i køledisken er fanget af et bæredygtigt fiskeri. Det betyder, at det er fisk og skaldyr fra bestande, som ikke er truede, der er taget højde for havmiljøet og fiskeriet er velforvaltet. MSC’s logo er en blå fisk.


Kampagnen »Er din favoritfisk blå?« har kørt siden efteråret, og temaet i kampagnen er »farver«. Der skal nemlig både fisk og farver på danskernes tallerkner, og den vigtigste farve er blå.


Se flere af Jesper Vollmers middagsforslag her, både med opskrifter og billeder.Kilde: MSC (Marine Stewardship Council)

Havfrisk Fisk d. 11-03-2019

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email