Nyheder

Fisk »2gangeomugen.dk« holder flyttedag

Foreningen Fiskebranchen, har efter lukningen, måtte vinke farvel til Kampagnen »2gangeomugen«, der efter 12 år nu er flyttet ind hos Landbrug & Fødevarer istedet.

Den videre drift af kampagnen »2gangeomugen,dk« er nu i hænderne på erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, hvor man ser frem til at drive »2gangeomugen,dk« videre: I en kommentar til flytningen siger direktør for virksomhed og Marked hos Landbrug og Fødevarer Flemming Nør-Pedersen, »Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at forankre »2gangeomugen,dk« hos Landbrug & Fødevarer. Fisk og skaldyr supplerer nu kød, mejeri, frugt & grønt, og du kan derfor sige, at vi nu har samlet »hele tallerkenen« under ét.«


Denne udmelding bakkes fuldt ud op af Lone Marie Eriksen, der i forbindelse med lukningen af Foreningen Fiskebranchen, ligeledes er flyttet til Landbrug & Fødevarer i en stilling som chefkonsulent for Fisk & Skaldyr: »Det er godt, at vi kan bevare og videreudvikle flere års gode resultater i forhold til detail-handlen og Foodservice (dvs. restauranter, cafeer og storkøkkener, red.). Lige nu er jeg fx. i gang med at tage kontakt til leverandører, foreninger og NGO’er med fokus på sundhed, der alle ser en interesse i, at danskerne øger deres indtag af fisk og skaldyr. Det gør jeg for at invitere dem med i et bredere samarbejde,« siger hun.


Danskerne spiser mere fisk


Danskernes indtag af fisk har været stigende de seneste 12 år, men vi er stadig ikke oppe på Fødevarestyrelsens anbefaling om 350 gram fisk om ugen.


De nyeste tal fra DTU’s undersøgelse ‘Danskernes Kostvaner 2011-2013’ viser, at forbrugere over 18 år i gennemsnit spiser flere gram fisk om ugen, og at indtaget har været stigende år for år. I 2008 spiste forbrugere over 18 år i gennemsnit 154 gram fisk om ugen, mens de i 2013 spiste 259 gram fisk om ugen. Det er en stigning på 68 pct. Kilde: DTU FødevareinstituttetKilde: Landbrug og Fødevarer

Havfrisk Fisk d. 01-11-2018

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email