Nyheder

Masser af Fisk giver børn et højere IQ og bedre problemløsning

Fisk er derfor en vigtig fødekilde for udviklingen af børns hjerner, slår en norsk undersøgelse fast.

Spædbørn undergår en kolosal udvikling i de første leveår og undersøgelser har vist, at en varieret og balanceret kost med vitaminer og mineraler er rigtig vigtige for barnet, men specielt fisk med Omega 3 fedtsyrene DHA, er også utrolig vigtige i forhold til hjernens udvikling.


En norsk undersøgelse har netop påvist, at et-årige var langt bedre til at løse opgaver, hvis moderen havde rigeligt med OmegaR11;3 fedtsyre DHA i blodet under graviditeten. Sammenhængen og dermed konklussionen var tydelig, fortæller forsker Maria Wik Markhus der har ledet studiet, som er et samarbejde mellem RKBU Vest Uni Research Helse og det norske Havforskningsinstitut.


De umættede og langkædede fedsyrer EPA og DHA er yderst vigtige når hjernen skal vokse. Begge disse fedtsyre findes i fede fisk og anbefales især i barnets første leveår, hvor et dagligt indtag på ca. 200 milligram DHA for gravide og for ammende, giver gode resultater når man måler på barnets IQ og opgavefærdigheder.


I undersøgelsen er man gået meget skematisk til værks, når det drejede sig om at måle et-åriges evner og færdigheder ved problemløsning. Her brugte forskerne et såkaldt (Ages & Stages Questionaires« skema. Et skema der skulle udfyldes af forældrene og barnet i fællesskab og som efterfølgende kortlagde barnets udvikling indenfor: kommunikation, grovmotorik og finmotorik samt problemløsning og personlig / social udvikling.


Desto større indtag af de gode DHA fedtsyre, som findes i fisk, så man kurven stige mærkant, hvilket blev bekræftede af Maria Wik Markhus sidst i undersøgelsen.Kilde: HI.noHavfrisk Fisk d. 06-07-2018

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email