Nyheder

At fisk og skaldyr øger intimiteten er velkendt

Mere ukendt er det nok for de fleste, at når menuen står på fiske- og skaldyrsretter, er det ikke kun sexlysten der stiger, men kvinderne bliver også hurtigere gravide.

Det skriver det videnskabelige nyhedsbrev Forskning.no på deres hjemmeside - så det er ganske vist. Spiser man fisk mindst to gange om ugen, viser ny forskning, at det giver ikke kun sexlysten et boost, men også en hurtigere graviditet, for kvinderne forstås.


Studiet er publisert i tidsskriftet Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Forskerne har taget udgangspunkt i 500 hetroseksuelle amerikanske par, der over en periode nærmere fik undersøgt deres spisevaner og sexvaner. Undersøgelsen viste at de par der spiste meget fisk og skaldyr, oftere havde samleje end de andre der spiste knapt så meget fisk.


Alle i undersøgelsen var så langt i deres parforhold, at de alle ønskede at blive gravide indenfor det nærmeste år. Så motivationen var tilstede og de blev fulgt nøje undervejs af forskerne, til den blå streg viste sig på graviditetstesten.


Specielt kvinderne, der spiste mere fisk og skaldyr end gennemsnittet blev forbavsende hurtigere gravide end deres medsøstre. Der var ifølge forskerne, målbar forskel på kvinder der oftere og jævnligt spiste fiskeretter, hvor 92 procent lykkedes med graviditeten her, hvorimod det kun var 79 procent af de andre kvinder det lykkedes for. En betydelig forskel på over 10 procent.


Mere fisk gavner fertiliteten


Det var ikke kun kvindernes indtag af fisk og skaldyr, der havde indflydelse på fertiliteten. Også mændenes spisevaner med fisk havde indflydelse. For kvindernes indtag af fisk betød det 60 procent højere frugtbarhed og for mændenes vedkommende var det 47 procent, blot ved at spise fiskeretter mindst et par gange om ugen.


Resultaterne er så entydige, at man ikke bør sidde anbefalingerne om mere fisk og skaldyr overhørigt, men istedet øge indtaget, hvis familien skal forøges med et eller flere medlemmer.


Du kan læse hele artiklen på Forskning.no herKilde: Forskning.no og Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism
FiskerForum.dk

Havfrisk Fisk d. 31-05-2018

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email