Nyheder

Så er der tid til den danske »Kaviar«

Stenbiderrogn - alene navnet får denne årets første forårsbebuder, humøret til at stige et par grader og mundvandet til uhæmmet at løbe. For denne danske delikatesse af frisk stenbiderrogn, på en smørstegt blinis med cremefraiche rørt op med finthakket rødløg - er simpelthen en gude-spise.

Det er blevet sæson for en af de største danske delikatesser overhovedet - stenbiderrogn. Rognen er kendt som den danske udgave af kaviar og er ikke mindre end en kulinarisk vidunderlighed, der smagsmæssigt sagtens kan måle sig med den ægte vare, kaviareb, som er rogn fra fisken stør. Stenbider-rognen smager tilsvarende frisk og har en let saltet smag og en naturlige rosa og gylden farve, der grænser til det næsten transparente.


Få fiskehandler Tommy Raabo Fischers fra Hav.dk tips og tricks til at rense den selv her.


Mange køber rognen fre stenbideren renset, men flere er begyndt at købe stenbiderrogn urenset.


Følg på den vedhæftede video, hvorledes Tommy fra HAV, skærer »kvabsoen« eller »kulsoen«, som den også hedder igennem og inde i stenbider-hunnen finder »sækken« med rogn. Denne lægges i koldt vand, hvorefter man under omrøring, forsigtigt pisker rognen rundt med et stålpiskeris. Indimellem tager man piskeriset op og fjerne hinderne. Dette gentages til hinderne helt er fjernet. Til sidst lander man rognen bundfælde og hælder derefter vandet fra hvorefter man sier det. Når det er drænet et par minutter, saltes med fint salt og smager det til.


Prøv opskriften fra HAV.dk - Stenbiderrogn på boghvedeblinis med fed creme fraiche, rødløg og dild.


Fremgangsmåde:


Hvedemel, boghvedemel og bagepulver blandes i en skål. Herefter røres vand, tykmælk, æggeblommer og honning ind i dejen, og dejen blandes grundigt med en gaffel eller piskeris. Sæt dejen til side i en times tid på køkkenbordet eller længere tid i køleskabet.


*Pisk æggehviderne helt stive med en håndmixer. Det smeltede smør og de stive æggehvider vendes ind i dejen. Hvis du pisker for hårdt, risikerer du at slå luften ud af æggehviderne, så pas på at du ikke giver den for meget gas.


*På en stor teflon-pande bages de små blinis nu i smør. Herefter kan de holdes lune i ovnen i sølvpapir, men lav dem ikke i for god tid, da de er sjovest som nybagte.


*Server blinis med stenbiderrogn, en god og fuldfed creme fraiche, fintsnittet rødløg, dild, citron og salt og peber.


Stenbiderrogn er officielt i sæson i februar, marts og april.



Kilde: HAV.dk
HavFriskFisk.dk

Havfrisk Fisk d. 12-02-2018

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.



© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email