Nyheder

Hvad er det nu for en »fisk« man har fået i køledisken

Under overskriften »undgå fusk i fiskedisken«, giver Berlingske gode råd om indkøbene af fisk, efter avisen har haft en grundig snak med en fiskehandler og en professor ved DTU Aqua samt efter en gennemgang af Findsmiley.dk ordningen fra Fødevareministeriet.

Forvirringen på området er ofte større og mere uoverskueligt, end blot det at finde hoved eller hale i hvilken fiskeart der ligger som frossen filet i køledisken.


Nogle fisk bliver byttet ud med billigere arter


Arterne er ofte i forvejen svære at kende og skille fra hinanden, når de ligger som færdig- og vacuumpakket filet i køledisken og de fleste forbrugere må derfor læse sig frem til hvilken fisk der ligger i pakken. Desværre udfordres man også her, for i nogle tilfælde er fisken byttes ud med billigere arter eller billigere udskæringer, hvilket absolut ikke gør valget af den rigtige spisefisk nemmere.


Fiskehandleren henleder opmærksomheden på især torskefileterne


Fiskehandleren i Torvehallerne i København, Tommy Raabo Fischer fra fiskeforretningen Hav understreger overfor Berlingske, at man skal være særligt opmærksom på torskfileterne, som ofte er pakket i æsker, hvorpå der står torskefilet. Man kan ikke se ned i pakken og chancen for at der istedet ligger den billigere kullerfilet eller sammenpak af det noget billigere afskær af halestykker og bugstykker, i pakken er overhængende.


Du kan læse hele artiklen i Berlingske her og blive lidt klogere på hvad man skal være særligt opmærksom på.Kilde: Berlingske

Havfrisk Fisk d. 04-01-2018

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email