Nyheder

Fanø præsenterer sexet madfestival

Østers er blevet så populær en spise, at den har fået sin egen madfestival på Fanø. Her vil fokus blandt andet ligge på østers som elskovsmiddel.

Der er tale om en af de mest sejlivede myter, verden har set. I omkring 5.000 år har østers haft status som stimulerende afrodisiakum, der øger kvinders sexlyst og mænds seksuelle udholdenhed. En sammenhæng som kommer til at fylde en del under østersens helt egen festival på Fanø.


”Fra det andet århundrede efter Kristus står det nedskrevet, at Roms kvinder var uregerlige, fordi de drak vin og spiste østers efter midnat. Det er bare én af mange tusinde historiske henvisninger til, at der er en sammenhæng mellem indtagelse af østers og sex. I dag kan man være sikker på, at finde artikler om østers som det perfekte elskovsmiddel, hver gang det er Valentines Day,” siger madhistoriker Nina Bauer.


Ifølge Nina Bauer er årsagerne til mytens sejlivethed mange. Madhistorikeren peger blandt andet på østersens udseendemæssige lighed med det kvindelige kønsorgan, ligesom dens eksklusivitet formentlig har pustet til fortællingerne om dens egenskaber. Og det faktum at videnskaben ikke har kunnet påvise en sammenhæng mellem indtagelse af østers og øget sexlyst, har ganske bemærkelsesværdigt ikke fået myten til at aftage i styrke.


”Utrolig meget at det vi oplever foregår i vores hjerner, så selv om der måske ikke er en biologisk sammenhæng mellem østers og sex, har det måske alligevel en virkning, fordi vi tror på det. Man siger jo, at den største erogene zone i mennesket er hjernen. I hvert fald kan man roligt konstatere, at myten sandsynligvis aldrig kommer til at uddø,” siger Nina Bauer.


Madhistorikeren er blandt foredragsholderne til Fanø Østersfestival, der finder sted fra den 15. til den 18. oktober 2017. Aktiviteterne er en del af Fanø Vadehavsfestival og retter sig især imod gastro-turister, fra hvem interessen for østers er steget eksplosivt de senere år.


Foruden foredraget om sex og østers består Fanø Østersfestival blandt andet af østersplukning i Vadehavet og efterfølgende indtagelse af gratinerede østers og champagne på stranden. Derudover lægger festivalen omgivelser til en række gourmet-arrangementer, hvoraf flere allerede er udsolgt. Ydermere får festivalen deltagelse af en række Michelin-kokke, der åbner ikke færre end 11 pop up-restauranter på øen.


Bag Fanø Østersfestival står Dansk Ø-ferie, der promoverer events på de danske øer og således også står bag en lang række arrangementer i forbindelse med Fanø Østersfestival.


Læs mere om Fanø Østersfestival her.


Om Færgen og Dansk Ø-ferie


Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskellige ruter. Færgen står desuden bag bookingportalen Dansk Ø-ferie, der samler alle de bedste oplevelser på de danske øer ét sted og gør det muligt at booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra. Det sker blandt andet via såkaldte ø-hop, hvor ophold på flere øer kan kombineres og finde sted under én og samme rejse.Fanø Østersfestival

Havfrisk Fisk d. 09-10-2017

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email