Nyheder

Fisk er blevet trendy og en ret for de velhavende og veluddannede

Det er stadigvæk for få der generelt spiser fisk. Kun ca. 10 procent af danskerne, som i undersøgelsen fordeler sig således, med hovedstadsområdet 32 procent over landsgennemsnittet, som beskrives som 132 procent, følger Østjylland efter med nøjagtigt 100 procent og sidst på listen ligger Vestjylland med 88 procent og Nordjylland med 85 procent.

Det er nærmest et paradoks, at der er færre fiskespisere i de landsdele hvor de største fiskerihavne ligger, Vestjylland og Nordjylland. Men ikke desto mindre, er det en ny undersøgelse viser. En undersøgelse som Coop´s »Mad-o-Meter« panel har medvirket i.


Samvirke beskriver Coop´s Analysegruppe »Mad-o-Meter« resultat, hvor godt 70.000 danskere fordelt over hele Danmark, har beskrevet mere end en million måltider der er blevet spist over de sidste knapt 10 år. Oplysninger som efterfølgende er analyseret og samlet i en database, der løbende og dagligt opdateres med danskernes spisevaner.


»Historisk har fisken bevæget sig fra at være en fattigmandsspise, til i dag at være en rigmandsspise,« påpeger Lars Aarup som Analysechef i Coop. »Fisk er blevet til det moderigtige valg,« siger han videre og forklarer, at fisk har de rigtige fedtstoffer og så er det en let spise. Kosten går generelt i en lettere retning, med mindre stuvning, mindre margarine og mindre hakket oksekød og hen mod mere kylling og fisk.


Disse tendenser man ser i hovedstadsområdet, er ikke på samme måde gældende i det Vestjyske eller Nordjyske. Hvilket måske kan skyldes, at netop tilvalget af fisk, i højere grad hænger sammen med ens økonomiske formåen og dermed størrelsen af ens pengepung, som igen hænger sammen med længden af ens uddannelse.Kilde: Samvirke

Havfrisk Fisk d. 19-09-2017

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email