Nyheder

HavFriskFisk.dk´s fiskere styrkes i nyt støtteprojekt for Bornholm

Der er EU penge på vej til de trængte bornholmske kystfiskere, som med støtte fra EU´s Hav- og Fiskerifond skal hjælpe og støtte de bornholmske kystfiskere til en bedre økonomi, blandt andet ved at forbedre fiskernes salg af kystfanget fisk direkte fra kutter. (HavFriskFisk.dk)

Til det formål søger man nu op til 7 fiskere fra den bornholmske klippe Ø til projektet.
Projektet skal være med til at forøge værdien af den afsætning som kystfiskeren har, gennem en række forstærkede aktiviteter på igangværende forretningsmodeller, som eksempelvis HavFriskFisk.dk, men også gennem nye events og anderledes forretningsmodeller.
Projektet har det helt klare formål, at forøge den lokale interesse for fisk og viden om de bornholmske fiskere samt at bringe fiskeriet yderligere ind som et aktiv i Bornholms turisme tilbud og endelig gennem projektet forsøge at skabe nye bornholmske fiskeprodukter for fødevarevirksomhederne.
Bornholmske fiskere var for ca. 10 år siden med til at udvikle projektet [www.havfriskfisk.dk](http://havfriskfisk.dk) for at skabe direkte kontakt mellem kunderne og fiskerne til økonomisk gavn for begge parter. Fiskeren opnår her flere gange den normale afregningspris og kunden får oven i købet ofte fisken til en noget lavere pris end hos fiskehandleren.
En win win situation for begge parter, fisker som forbruger. Men trods disse åbenlyse fordele for fiskerne, med bedre afregning over rælingen, er der indtil nu kun ganske få bornholmske kystfiskere, som er med i HavFriskFisk.dk. Flere har dog ytret ønske og direkte interesse for at gå ind i HavFriskFisk.dk, men flere har ikke kunnet overskue hvilke regler man skal forholde sig til mht. egenkontrol ved direkte salg til kunder.
En opgave i dette friskfanget fiskeprojekt er derfor at lave fakta-ark som beskriver regler og krav, der skal opfyldes og lovliggøres for at kunne komme i gang med det direkte salg af fisk fra båden.
www.havfriskfisk.dk kan blive langt mere effektivt til at sikre fiskernes afsætning, som for langt den overvejende del af fangsten, fortrinsvis går til fiskeopkøbere og grossister, hvor markedsprisen er noget lavere, end fiskerne får ved kajen.
Derfor er der behov for at videreudvikle HavFriskFisk.dk bl.a. gennem optimering af markedsføringen for at sikre et bredere og langt mere stabilt kundegrundlag.
Til dette bornholmske »Kystfiskerprojekt« søges optil syv fiskere fra Bornholmske havne, som vil være med til at løfte opgaven.
[Læs mere om projektet her](http://www.bornholmslandbrug.dk/om-os/projekter/projekt-kystfiskeri/)

Kilde: TV2 Bornholm

Havfrisk Fisk d. 24-08-2017

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email