Nyheder

»To kokke og nogle Fisk« med blandt andet HavFriskFisk fra Bornholm

Det er de to bornholmske kokke, der netop i disse dage, optager dét sidste ud af fire programmer, i serien »To kokke og nogle Fisk«.

I programmet vil TV kokken Grom Wisweh, der selv er opvokset i den smukke og idylliske bornholmske fiskerihavn Svaneke, sammen med sin bornholmske kokkekollega fra Nexø Magnus Sonne, i fjerde afsnit bringe os tilbage til »smagen fra deres barndom«, hvor der for både Gorm og Magnus, ikke findes bedre spisefisk end dem der er fanget lokalt i Østersøen omkring Bornholm.


Og netop fiskene til udsendelsen fanges af fiskeskipper Bo Grønbech Johansen, der lokalt er kendt for sin tilknytning til HavFriskFisk.dk. Med sin kutter R32 Ninni, kl. 04.30 mandag morgen, stod han ud fra fra den hyggelige og meget karakteristiske vestlige bornholmske Havn, Hasle, hvor kokkene Gorm og Magnus lige inden havde entrerede fiskekutteren sammen med et hold af film- og lydfolk fra TV2, til nogle hyggelige samt spændende timer på vandet med fangst af fisk til TV2´s program »2 kokke og nogle fisk«.


Som Bo Grønbech Johannesen fortalte til FiskerForum, er man, når man fisker kystnært fra Bornholm, altid er spændt på når garnene er sat (i dette tilfælde 40 garn i et sæt) hvor mange fisk man senere hiver med op. Det er alt afgørende for en god fangst, om sælerne har fundet vej til garnene, inden de hives. Idag var man mere heldig end man sædvanligvis er, røber fiskeskipperen med en lunt og hemmelighedsfuldt grin i ansigtet overfor FiskerForum. Han røber heller ikke hvilken fiskeart der er tale om og hvor mange fisk der kom med ind til havnen i Tejn.


Omkring kl. 16.00 den 14. august 2017, er den lokale fisker inviteret til fællesspisning, for at nyde de HavFriske Fisk, som de to kokke har tilberedt på baggrund af morgenens fangster. Bo Grønbech glæder sig meget til at se og smage resultatet af dagens anstrengelser og selvfølgelig om han fremover, oveni titlen »Kgl. hofleverandør« som han blev udnævnt til af FiskerForum i maj måned i år, hvor han leverede HavFriskeFisk til kongeskibet »Dannebrog«, også fremover kan kalde sig for TV2 televisions særlige fiskeleverandør, melder historien endnu ikke noget om.


Men under alle omstændigheder, bliver det spændende at følge »to kokke og deres friskfanget fisk«. Det første program i serien bliver vist på TV2 på onsdag klokken 20.50, mens programmet fra Bornholm efter planen sendes onsdag 6. september 2017.


Glæd jerKilde: TV2 og TV2 Bornholm

Havfrisk Fisk d. 14-08-2017

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email