Nyheder

Nordens kaviar var i centrum på EUC Nord

EUC Nord havde stenbiderrognen i centrum, da Gastronomi og Serviceafdelingen, på den fagtekniske skole i Hjørring, inviteret lokale restauratører og kokke på smagsprøver og inspiration i skolens restaurant.

NordjyskeMedia skriver om arrangementet på EUC Nord skolen i Hjørring, at Fagretningen Gastronomi og Service, hvert år har sat sig for, at slå et slag for én af de mest populære og lækreste forårsbebudere der fiskes langs vores kyster, nemlig Stenbiderrognen fra kulsoen.


Den yderst velsmagende »kaviar« fra Kulsoen


Uddannelseschef Dennis Kindberg siger til den nordjyske netavis, »Vi vil meget gerne gøre opmærksom på den lækre forårsbebuder, og desuden vil vi gerne fortælle, at vi nu får kokkeuddannelsen til Hjørring fra august. Det glæder vi os til, for vi kan høre, at arbejdsgiverne heroppe nærmest skriger på uddannede kokke«.


Flere af områdets mad-specialister og kokke udtrykte da også stor tilfredshed med det store arrangementet og var samtidig meget imponerede over opsætningen, kreativiteten samt det vellykkede resultatet, som skolens eleverne sammen med underviseren Gitte Falk havde sammensat og kokkereret i dagens anledning. Der blev på dagen præsentere mere end et dusin fiskespecialiteter med kulsø-rogn som hovedingrediens.


Prøv Blinis med stenbiderrogn



  • Smelt smøret.

  • Kom smør, mælk og A38 i en skål.

  • Sigt mel og bagepulver i.

  • Tilsæt æg og revet citronskal, og pisk godt for at undgå klumper.

  • Bag 12 til 16 små blinis (ca. 6 til 8 cm i diameter) evt. 4 ad gangen på en slip let-pande.

  • Servér 3 til 4 blinis pr. person med stenbiderrogn, hakkede rødløg, dild og cremefraiche.


Fakta


Stenbider »hanen« er mørk gråblålig og har i yngletiden en meget farvestrålende rødbrun farve. Hunnen kaldes også kvabso, kulso eller maggeso er mere afdæmpet med en mørk grønlig farve. Fisken tilhører arten panserkindede fisk. Der findes ca. 1200 arter i både salt- og ferskvand, hvoraf de mest kendte er rødfisk, dragefisk, stenfisk, knurhaner, ulke m.m. Den klumpede fisk kommer til de danske farvande i det tidlige forår for at gyde.



Kilde: NordjyskeMedia og 2 Gange Om Ugen



Havfrisk Fisk d. 17-03-2017

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.



© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email