Nyheder

God jul fra HavFriskFisk

Det river godt i håret og i ansigtet, når decemberblæsten fyger henover havnekajen, huden rødmer op, næsen bliver blå af kulde og man snøfter fortvivlet for at holde det hele inde.

Men det er årstiden, der bare er sådan her omkring juletid. Den grønne jul og desværre ikke den hvide jul, som vi kan huske for mange år tilbage. Men jul det bliver det og med den, kan vi også kigge tilbage på et begivenhedsrigt år indenfor kystfiskeriet.


Et år både med lyspunkter og optimistiske toner for fiskeriet, men også med hændelser der både dramatisk og tragisk, minder os om dagligdagen på havet. Sidst med en fiskekollega fra HavFriskFisk.dk´s alt for tidlige død i Øresund. Et dødsfald der har berørt os alle dybt og som har fået tankerne til at gå til den stakkels familie i Snekkersten, der denne jul må holde den alene. Det får os til at tænke over meningen med livet og får os til at huske at være noget for hinanden, mens tid er.


Inden julefreden helt omslutter os, tikker der heldigvis også en meddelelse ind fra Fiskeristatistisk Årbog 2015, med oplysninger om markante og generelle stigninger i bruttoindtægterne for fiskeriet i 2015. Både når det gælder den almindelige indtjening til fiskerne, men også omkring stigningerne i eksporten og ikke mindst de øgede landinger af fisk, efter NaturErhvervstyrelsens oplysninger.


Helt så lyserødt ser det desværre ikke ud for alle kystfiskere, der her fra næste år, igen må slås med lavere kvoter for specielt torsk i Vestlige Østersø. Derfor er det også med spænding kystfiskerne følger slagets gang om den nye kystfiskerordning, der træder i kraft allerede fra 1. januar 2017.


Fiskeriets Minister Esben Lund Larsen, kunne kun se til fra det sydamerikanske land Colombia, da oppositionen med Dansk Folkeparti, den blå regerings parlamentariske grundlag, fremføre og vedtage en ny fiskeripakke, uden om trekløverregeringen.


FSK (Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri har udtrykt tilfredshed med aftalen, som indeholder flere gode tiltag for kystfiskene. Blandt andet en øgning af kvoterne for kystfiskerne med 40 millioner kroner.


Udgangspunktet for et nyt og bedre 2017, skulle således være lagt og fra redaktionen på HavFriskFisk, vil vi igen i det kommende år bestræbe os, sammen med jer, at skabe en alsidig og informativ webside, som altid gerne skal være først med det sidste..


Vi vil derfor gerne takke for de mange henvendelser og opfordringer vi har fået i årets løb. Henvendelser som er med til at give websiden indhold og værdi for vores lokale kystfiskere, som på den måde har fået et værdifuldt redskab, når der skal handles fisk over rælingen.


Webredaktionen på HavFriskFisk er altid åben, også mellem jul og nytår på mail info@FiskerForum.dk.


HavFriskFisk ønsker vores læsere, brugere og annoncører en rigtig glædelig jul samt et lykkebringende nytår med håbet om et godt fiskeri og et godt år i 2017.HavFriskFisk.dk

Havfrisk Fisk d. 22-12-2016

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email