Nyheder

At fisk er sundt hersker der ingen tvivl om

Så selvom fisken enten er fersk, frossen eller på dåse, så får man tilstrækkeligt med det sunde fra fisken. Det vigtigste er, som seniorrådgiver fra DTU Fødevareinstitut Sisse Fagt siger, »bare vi sørger for at spise fisk regelmæssigt«, så er det knapt så vigtigt hvilken slags fisk vi vælger.

Det er her værd at bemærke, at når man taler om ernæringsværdi og sundhedseffekt her, er der ikke taget højde for smagen, nydelsen og tilberedningen samt serveringen af fisken, som selvfølge også vægter en hel del. Men her vurderer man altså udelukkende på sundhedseffekten i alle fisk.



Konklusionen er derfor ikke om du vælger den dyreste fisk hos fiskehandleren, men at du vælger fisk i det hele taget. Så billig eller dyr fisk er lige sundt.



Folk spiser generelt for lidt fisk


Det gode ved fisk er fedtsyrerne, så en vekslen mellem de magre og de fede fisk er selvfølgelig at foretrække, forklarer seniorforskeren ved DTU videre. »Folk spiser generelt alt for lidt fisk, så hvis det er prisen der er undskyldningen for ikke at spise fisk, så byt den dyre fede laks ud med den noget billigere fede sild og modsat hvis den magre tunge bliver for dyr, så skift den ud med det noget billigere alternativ rødspætte eller sej. Bare vi sørger for at ca. halvdelen af den fisk vi indtager, er ligeligt fordelt mellem fede og magre fisk.



Kigger man på hvad danskerne kommer i deres indkøbskurv, når det drejer sig om fisk, så viser det sig at hele fyrre procent køber laks alene, mens torsk og rødspætte fordeler sig med hver tyve procent og de resterende tyve procent fordeler sig jævnt over andre fiskearter.



Hvad er fede og hvad er magre fisk


- Fede fisk er blandt andet sild, makrel, hellefisk, laks, ørred og de lidt dyrere stenbider og ål.
- Magre fisk er blandt andet rødspætter, torsk og de lidt dyrere rødfisk, gedde, havtaske og tun.



årstidens fisk


- I november er torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, søtunge, makrel, sild, blåmuslinger og østers i sæson.
- I december er torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, skrubbe, sild, blåmuslinger og østers i sæson.



HavFriskFisk.dk giver dig mulighed for årstidens friske fisk. Køb dem direkte ved fiskerens kutter ved kajen. Meld dig til på www.HavFriskFisk.dk og klik ind nederst i højre hjørne under »Få SMS når skib er i havn« opgiv dit telefon nummer og angiv hvilket skib og havn du ønsker at følge og købe dine fisk fra, så får du en SMS om hvornår kutteren er i havn og med hvilke fisk der er ombord.



Det er en nem, hurtig og ikke mindst billig måde at få sine frisk fanget fisk på, samt en sikkerhed for den helt rigtige smagsoplevelse efter tilberedningen.



Læs mere om HavFriskFisk.dk her


på 2GangeOmUgen her


Kilde: DTU og 2GangeOmUgen.dk

Havfrisk Fisk d. 16-11-2016

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.



© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email