Guide til kajsalg

Nyttige links
til kajsalg, forarbejdning af fisk og køb af fiskebil

Inden man går i gang med kajsalg, forarbejdning af fisk eller køb af fiskebil skal man kontakte både Fødevarestyrelsen og NaturErhvervsstyrelsen / Fiskeridirektoratet.
Her kan man få relevant vejledning omkring de nødvendige tilladelser.

Der gælder forskellige regler, alt efter om man kun sælger den rensede fisk fra sin båd, eller om man flår og fileterer inden videresalg til forbrugeren.

  1. Salg af rensede fisk over kaj

    Hvis man vil sælge sin rensede fisk over kaj, så er reglerne hos NaturErhvervsstyrelsen enkle. Det eneste, man behøver at gøre, er at kontakte dem telefonisk, per brev eller mail, og registrere sit kajsalg.
    Vil man flå og filetere, så skal man ansøge hos NaturErhvervsstyrelsen om bevilling til førstegangsomsætning af fisk.
  2. Ansøgning til bevilling af førstegangsomsætning af fisk

    Find ansøgningen fra NaturErhvervstyrelsen her (PDF fil)
  3. Vejledning til at udfylde ansøgning om førstegangsomsætning

    Vejledningen fra NaturErhvervstyrelsen kan ses her (PDF fil)
  4. Erklæring ved ansøgning om bevilling til førstegangsomsætning

    Erklæring i forbindelse med ansøgning om bevilling til førstegangsomsætning af fisk
    Find erklæringen fra www.naturerhvervstyrelsen.dk her (Word fil)
    Find erklæringen fra www.naturerhvervstyrelsen.dk her (PDF fil)
    Man skal søge Fødevarestyrelsen om autorisation til registrering af fødevarevirksomhed.
  5. Ansøgning om autorisation til registrering af fødevarevirksomhed

    Find ansøgningen fra Fødevarestyrelsen her
    Ansøgningen består af 14 skemaer, men fortvivl ikke. I langt de fleste tilfælde er det kun 8, som er aktuelle, nemlig skema 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12 og 14.
    Fødevarestyrelsen er vant til at få henvendelser fra folk, som stejler over de mange skemaer og finder dem uoverskuelige, så de er meget behjælpelige.
    Derfor: hvis du er i tvivl om noget, så kontakt dem.
    Det er ligeledes hos Fødevarestyrelsen, at man kan få oplysninger om, hvordan man skal indrette båden for at leve op til de almindelige hygiejnebestemmelser.
  6. F2-blanket

    Når man er etableret, kræver Fiskeridirektoratet, at man holder styr på det salg, som man har direkte til forbrugerene. Det gør man ved hjælp af F2-blanketter, som man udfylder hver dag.
    Denne fortegnelse over salg af fisk, krebs og bløddyr direkte til forbrugere skal naturligvis stemme overens med de oplysninger, som man har i sin logbog.
    Find F2-blanketten fra NaturErhvervstyrelsen her
    Hvis man er oprettet som opkøber, det vil sige har tilladelse til førstegangsomsætning, så skal man ved hvert køb udfylde en F1-blanket.
  7. F1- og F2-blanketter

    Find F1-blanketten fra NaturErhvervstyrelsen her
    Fælles for indberetning af F1- og F2-blanketter er, at de skal indsendes indenfor 48 timer.
  8. Elektronisk udfyldelse og indsendelse af F1/F2

    Elektronisk udfyldelse og indsendelse af F1/F2 kan ske via virk.dk.
    Find link til virk.dk her
    Blanketten er den samme, uanset om man sælger over kaj eller køber direkte fra fiskere.
  9. Vejledning til elektronisk indsendelse

    Find vejledningen fra NaturErhvervstyrelsen her
    Hvis man ikke er en ørn til det med elektronisk indsendelse, så kan man printe blanketterne ud, udfylde dem, og sende dem per brev eller fax.

Regler og paragraffer om førstegangsomsætning af fisk kan man nærlæse i NaturErhvervstyrelsens bekendtgørelse på retsinformation.dk.

www.havfriskfisk.dk
Scandfish
Butik Maritim

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.



© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email